joi, 20 august 2009

Forta atractiei

Exista un documentar intitulat "The Secret". Exista de fapt si o carte cu acelasi nume. Este interesant de vazut / citit, dar cu o singura mentiune. Acolo ni se spune cum putem atrage orice numai daca ne gandim / vizualizam subiectul. Insa este tratata doar latura materiala a acestei capacitati a noastre. Ceea ce este mult mai important decat capacitatile noastre este cum le vom folosi. Pentru ca au fost de-alungul timpului atatea genii care si-au folosit mintea in mod gresit si au devenit criminali celebri, etc. Asadar, avem o minte foarte puternica, dar scopul nu este cum arata acolo sa ne punem mintea la treaba pentru bani, casa, masina. Daca se uita cineva "neavizat" la acel serial, risca sa pice intr-o atractie periculos de mare pentru niste obiecte care intr-un final, daca va reusi performanta sa le obtina, sa-i provoace foarte mult rau.
Acum ca am incheiat introducerea, as vrea sa continui ideea ca avem posibilitatea sa atragem atat bine asupra noastra si noi ne folosim capacitatile numai pentru a ne face rau. De cate ori nu ati auzit: Te-a plouat! O sa racesti! Si auzind o data, de doua ori, de 100 de ori, normal ca-ti bagi in cap... M-a plouat...O sa racesc! Si dand comanda, creierul proceseaza. Si ai racit! La fel cu toate superstitiile: Mi-a trecut o pisica neagra prin fata; o sa am ghinion! Si vei avea! De partea cealalta, stiti efectul Placebo, si am sa citez dintr-un articol: "Pentru pacientii in stare grava, cum a fost si cazul asa-numitului domn Wright, un american bolnav de cancer limfatic, se intampla ca medicii sa epuizeze toate tratamentele standard si sa nu obtina niciun rezultat. Tumorile lui din abdomen, torace si gat continuau sa se exinda, iar sfarsitul parea tot mai aproape. Doctorii i-au spus atunci domnului Wright despre un medicament anticancer nou si revolutionar: Krebiozen. Dupa cateva luni, pacientul a parasit spitalul sanatos. Nu peste mult timp, insa, a aflat ca medicii in care isi pusese toate sperantele il mintisera si ca medicamentul nu continea nicio substanta care l-ar fi putut ajuta. Domnul Wright s-a stins in cateva zile."
Asadar, mesajul e simplu: fiti mult mai optimisti, priviti numai partea plina a paharului, lasati crizele de pesimism la o parte si veti fi uitmiti de rezultate!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu