sâmbătă, 10 octombrie 2009

Sa invatam sa daruim !

De cate ori nu ne-am "impiedicat" de haine pe care nu le mai purtam, de carti pe care nu le-am citit niciodata si nu le vom citi vreodata, sau de jucarii carora le-a cam... trecut timpul? Aveti ocazia acum sa scapati de ele! De ce este important sa daruim? Este unul dintre cele mai nobile sentimente, care impreuna cu iubirea fac o echipa perfecta. De cate ori nu am simtit ca ne-ar pune Dzeu mana in cap daca am primi ceva? Ce ar fi sa fim "uneltele" Lui chiar noi si chiar acum? Stiu... am darui mai mult daca cineva s-ar ocupa de distribuirea "darurilor" noastre. Ne place povestea lui Mos Craciun. Ei aflati acum, ca Mos Craciun exista! Si a muncit ceva sa stranga haine si alte cele de la "piticii" lui. Va spun acum povestea lui:

"Buna dragilor .
In urma cu cateva saptamani discutam cu un prieten sa facem o fapta buna si ne-am gandit sa strangem hainute, carti si jucarii pentru copii.

Cu ajutorul prietenilor (carora le multumesc) am localizat cateva familii care ar avea nevoie de ajutorul nostru. Mai jos sunt cateva detalii despre famiile pe care incercam sa le ajutam :

In Baneasa.:
Una dintre familii are 5 copii. Toti au haine suficiente, cea mai mare nevoie ar fi incaltamintea de iarna ( numerele 37, 32, 28, 23), rechizite pt 2 dintre copiii care merg la scoala (culori, caiete, acuarele, cerneala , stilou, penar, coperti), detergent.
Cea de-a 2 a familie sta intr-o 'casa' improvizata, are 2 fetite de 3, respectiv 5 ani si ar avea nevoie de haine si incaltamine. Sunt binevenite paturi, plapumi, imbracaminte pentru copii si adulti.

In Calarasi:
1. Familia Borlan : 7 copii intre 9 luni si 13 ani, majoritatea baieti
2. Familia Camburu : 13 copii intre 9 luni si 19 ani, predomina fetele. Fata cea mare are 17 ani si trebuie sa nasca.
3. Familia Martac : 4 copii, 2 gemeni in varsta de 2 ani, o fata - 3 ani si un baiat de aproximativ 11 ani
4. O mamica tanara (18 ani), singura, are 2 baietei gemeni in varsta de 2 ani
5. O familie tanara : 2 baietei gemeni care nu ar trebui sa aibe mai mult de 8-9 luni.

Toate aceste familii din CL ar avea nevoie de imbracaminte, incaltaminte, paturi, cearsafuri, produse pentru igiena, detergent).

In functie de numarul de produse pe care vom reusi sa le strangem vom ajuta o familie, doua sau poate toate familile de mai sus. Asa cum spune si mesajul, incercam sa aducem un zambet pe fata unor copii defavorizati. Ei nu au gresit cu nimic si catre ei se indreapta ajutorul nostru.

Toamna a venit, asa ca va asteptam sa faceti o mica curatenie in dulap si sa participati alaturi de noi la aceasta actiune. Nu cred ca trebuie sa asteptam sa vina Craciunul pentru a face o fapta buna. Haideti sa fim darnici !
Programul arata astfel:
7 -11 octombrie colectam articolele;
12-13 octombrie sortam produsele pentru fiecare familie in parte, pentru a acoperi nevoile acestora;
14-18 octombrie incepem sa distribuim hainutele catre copii.

Pentru relatii va rugam sa contactati Georgiana Georgescu, email georgescu_georgiana@yahoo.com, telefon 0723 346 946.

Multumesc,

Georgiana Joy si Echipa "Sa daruim un zambet!" :)"

Completez eu cum ca datele calendaristice de mai sus nu sunt atat de importante. Daca aveti ceva, gaseste "Mos Craciun" o modalitate sa distribuie cadoul vostru pentru cei mai "mici" ca voi!

Un comentariu:

  1. Avem si noi o multime de lucruri pentru copii mai mari, nu foarte pretentiosi. Dar...cum sa le trimitem?Poate la fiecare oras cu functionari de mediu, de ex., s-ar putea face un punct de colectare permanent.Avem si electronice si carti, si haine, pe care le-am dona cu mare placere. Initiativa mi se pare foarte buna si necesara in conditiile de trai de astazi
    A. Godeanu

    RăspundețiȘtergere