duminică, 30 ianuarie 2011

Picatura

Uneori oamenilor le pasa mai mult de fericirea altora decat de fericirea lor... Sunt foarte multi oameni, care daca sunt pusi in fata unei situatii in care ei ar avea ceva de castigat, insa cei care ii ajuta in drumul spre ceva frumos castiga mai mult, nu se baga. Cum adica sa scoata ala atata profit pe umerii mei??? Asa ca mai bine sa stau in pesimismul meu aici sa nu zica lumea ca-s prost... si prefera astfel sa stea singuri, sa-i critice pe toti cei din jur si sa aiba impresia ca toata lumea are ceva cu ei. Ca sa inteleaga toata lumea ca fiecare dintre noi este ca o picatura dintr-un ocean si ca problemele pe care si le pune in general lumea sunt total gresite, am sa apelez la o povestioara care-mi place mie foarte mult:

A fost odata ca niciodata un discipol care îl întreba pe maestrul sau:
- Care este lucrul ce ma separa de adevar?
Maestrul îi spuse:
- Nu esti singurul care este separat de adevar, mai sunt si altii. Îti voi spune douasprezece povestioare care îti vor parea simple. Trebuie sa meditezi asupra acestora tot timpul si chiar de ti se va parea ca le-ai înteles, nu te opri din a medita asupra lor pâna ce aceste simple povesti vor capata proportii uriase si pâna vor deveni din nou simple.

Prima poveste:
A fost odata ca niciodata o picatura într-un Ocean ce spunea ca nu exista Ocean. Tot astfel se întâmpla cu multi oameni. Traiesc înlauntrul lui Dumnezeu si spun ca nu exista Dumnezeu.

A doua poveste:
"Vreau sa fiu libera" spuse picatura de apa din mijlocul Oceanului; si oceanul în compasiunea sa a ridicat-o la suprafata.
"Vreau sa fiu libera" spuse din nou picatura de apa si soarele auzindu-i glasul o aseza într-un nor. "Vreau sa fiu libera" spuse picatura înca o data si norul o elibera iar aceasta cazu din nou în Ocean.

A treia poveste:
O picatura intelectuala este o picatura intelectuala, dar nu mai apartine Oceanului.

A patra poveste:
"Nici o picatura nu are nici o valoare" spuse picatura din mijlocul Oceanului.

A cincea poveste:
"Fara nici o îndoiala, exista un lucru de care eu mi-am dat seama, eu sunt mai importanta decât oceanul." Spuse picatura din ocean.

A sasea poveste:
"Nu voi putea niciodata sa ajung la Ocean" spuse picatura din Ocean.

A saptea poveste:
"Oh, ce-mi pasa mie de Ocean " spuse picatura din Ocean.

A opta poveste:
Era odata o picatura care-si regreta soarta, la urma urmei, ea era în mijlocul Oceanului si nu stia nimic despre Ocean.

A noua poveste:
O picatura din Ocean chema toate celelalte picaturi sa i se alature pentru a se rascula împotriva Oceanului.

A zecea poveste:
"Prin puterea cu care am fost investita" spuse picatura din Ocean, "prin puterea cu care am fost investita, de astazi sunteti excluse din Ocean."

A unsprezecea poveste:
"Tu te afli în mijlocul iubirii mele" îi spuse Oceanul picaturii de apa. Dar picatura nu auzi Oceanul pentru ca era plina de iubire pentru alta picatura.

A doisprezecea poveste:
"Daca as putea cuprinde" gândi o picatura " fiecare picatura cu dragostea mea atunci as deveni Oceanul."
Cum gândi aceasta, picatura începu sa reverse dragostea sa asupra tuturor picaturilor, pe rând. Dar era o picatura care îi facuse un mare rau si desi era capabila de o mare iubire, picatura nu putu sa o ierte. Si pentru ca nu putu sa-si reverse dragostea sa asupra acesteia nu putu sa devina Oceanul.

Discipolul îl întreba pe maestrul sau:
- A existat vreodata o picatura care a devenit Oceanul ?
Si maestrul îi spuse ultima sa poveste:
Era odata o picatura care cauta Pacea Oceanului, ce cauta Profunzimea Oceanului. Dorinta îi era mare si puterea de iertare îi era mare si deodata Oceanul îi spuse:
"Tu si cu mine, noi suntem una." Si Oceanul îsi deschise larg bratele si îmbratisa picatura, si tot ce apartinea Oceanului deveni si al picaturii.
Ea se patrunse de pacea Oceanului, se întinse pe toata suprafata Oceanului si prin profunzimea sa deveni salvarea lumii.
"Afla astfel, o ucenicule, ca Oceanul este plin de iubire pentru cei ce-l iubesc si ca-i primeste în maretia sa pe cei ce o doresc cu adevarat."
"Dar ce se va întâmpla daca o astfel de picatura devine murdara?" întreba discipolul.
Maestrul râse din toata inima:

"O picatura nu poate deveni atât de murdara încât oceanul sa nu o poata curata"

miercuri, 12 ianuarie 2011

O poveste trista. Fabrica de zambete la atac!

De la Alina "cetire" - cazul de care ne ocupam acum:

"Stand de vorba cu colega mea de serviciu, am aflat de cazul acestei fete tinere despre care va voi povesti in cateva randuri; intr-un sat in apropiere de Pitesti, chiar intr-o padure la 13 km de sosea locuia pana nu demult aceasta fata de numai 21 de ani care a nascut acum 3 luni un baietel. A trait si locuit pentru putini ani impreuna cu parintii ei, dupa care si-a continuat copilaria alaturi de bunici. Colega mea de serviciu imi povesteste despre ea ca a fost o eleva premianta, cuminte si foarte ambitioasa, ca facea naveta multi kilometri zilnic pentru a ajunge la scoala, ca parintii ei nu-i purtau de grija fiind din nefericire preocupati de viciile lor. Nu a putut indura mult timp agresiunile verbale si fizice ale parintilor si s-a mutat la bunici - parintii nefiind interesati in continuare de soarta ei. Si-a continuat studiile liceale - desi drumul spre liceu era si mai lung - iar dupa finalizarea lor s-a casatorit. Din pacate viata ei s-a complicat din ce in ce mai tare. Sotul ei nu are parinti, crescut fiind si el de bunici. S-a nascut intre timp si un baietel care le-a bucurat doar sufletul, situatia lor materiala ramand tot una precara. Nu primeste ajutorul social maternal, ci doar alocatia copilului. Copilasul are acum 3 luni. Au fost nevoiti sa se mute de la bunici intr-o casa batraneasca oferita de o batrana din sat-o cunostinta de-a sotului. Au ramas aici cam 2 ani pana cand un incendiu le-a ars in integime casa, si i-a pus iar pe drumuri, dar de acesta data ramanand fara nimic. S-au tot mutat din milostirea oamenilor din sat, de colo colo, ajungand acum din nou la o batrana insa in niste conditii minime de supravietuire; locuiesc cu greu in bucataria casei, se incalzesc cu economie si traiesc cu strictetile impuse de batrana. Fetei ii este interzis chiar sa vorbeasca si la telefon - am reusit cu greu sa vorbim cu ea din aceasta pricina. Nu mai tine legatura nici cu parintii, nici fratele ei iar alte cunostinte au respins-o dupa ce s-a casatorit. Plange cand vorbeste la telefon, se teme de batrana ca nu cumva si de aceasta data sa ramana fara un loc de trait, este o fata trista si fara sperante. Nu are curaj sa viseze, isi doreste doar sa poata locui candva, macar intr-o camera cu conditii decente de trai si fara sa indure restrictii sau alte ghinioane. Orice lucru mic care poate parea nesemnificativ pentru multi dintre noi, o va putea face macar pentru putin timp sa zambeasca si sa spere ca intr-o zi viata i se va schimba in bine. Ar avea nevoie cel mai mult de lucrusoare pentru copilas."

Help cutzu!




Ieri, o amica a luat de pe strada un caine lovit de o masina si l-a dus la veterinar. In urma investigatiilor medicale, s-a constatat ca are picioarele din spate rupte si va fi operat azi. Costurile (160 lei radiografii, 300 operatia, 30 o zi de internare) le va suporta ea (daca mai sunt doritori... orice ajutor e binevenit). Am dori, sa dam cainele spre adoptie. Azi vom afla cum a decurs operatia si in functie de aceasta vom stii termenul in care va putea fi adoptat.

Multumim!