luni, 22 noiembrie 2010

Craciun 2010

Într-o şcoală de la ţară, la ora de religie, un copil l-a întrebat pe preot, care le vorbea despre milă ca despre prima virtute pe care trebuie să o avem neapărat ca să ne mântuim:

- Părinte, dar eu, care sunt sărac şi nu am ce dărui, cum să fac eu milostenie? Dacă aş avea şi eu mai mulţi bani, aş da cu dragă inimă, dar aşa…

- Fiule, nu asta înseamnă milă. Uite, de exemplu, ieri dimineaţă, plecând cu treburi, am văzut-o peste drum pe mama ta, ieşind din curte şi ajutând până acasă o bătrână, ce se ostenea cu o legătură de lemne. Mai târziu, am zărit-o iarăşi îndrumând un călător ce se rătăcise şi, chiar dacă nu l-a putut ospăta, un sfat bun şi o cană cu apă rece s-au găsit şi pentru el. Când vecina de alături a plecat în târg cu treburi, i-a lăsat în grijă copilul cel mic. Spre seară, când doi săteni se certau în drum, a ieşit şi, cu vorbe frumoase, i-a împăcat. Vezi tu, acum, ce este mila? Chiar dacă nu ai bani să dai şi celorlalţi, nimic nu te împiedică să-i ajuţi cu atât cât poţi.

Nu trebuie să dai din buzunar, ci din suflet.

Asadar, "Fabrica de Zambete" va invita sa faceti curatenie prin casa, si... stiti voi, nu e nevoie de mare lucru: ce nu va mai trebuie... haine, hainute, jucarii, jucariute, rechizite, carti, calculatoare, componente de calculator, le strangem si le distribuim noi cui trebuie! Puteti si sa contribuiti la o masa de Craciun pt. familiile "noastre", sau luati o punga de orez, faina, etc... Orice conteaza! Chiar si o vorba buna! Oricine doreste sa participe la distribuirea darurilor este invitat!

Vom ajuta familiile pe care le-am mai ajutat pana acum, cat si noi familii ("culese" de la Serviciul de Asistenta Sociala) in cazul in care se strang destule hainute si nu are rost sa le ducem la aceleasi familii unde am dus si de Paste.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu