luni, 26 iulie 2010

Sfatul Zilei

Cine esti tu sa-i schimbi pe altii?
Toate prostiile din lume se intampla deoarece suntem crescuti sa semanam cu X si Y, nu suntem lasati sa crestem asa cum ne-ar fi placut sa fim. Suntem crescuti sa ne fie teama de tot ce ne inconjoara... asa... dupa proverbe prostesti gen "paza buna trece primejdia rea". Suntem invatati de mici ca dc. umblam fara caciula racim, si asa mai departe. Ei...crestem noi si ajungem sa facem aceleasi lucruri cu cei din jur. Ne credem buricul pamantului si incercam sa-i sfatuim pe toti din jur ca noi stim ce e bine si ce e rau pentru ei. Cu siguranta fiecare dintre voi a auzit de vreun parinte mai istet care nu si-a lasat copilul sa se faca artist ca mai bine e medic sau stiu eu ce meserie mai banoasa. Asta e cel mai clasic exemplu, dar ce e si mai trist, e ca incercam sa ne implicam in viata altora pornind de la cele mai mici prostii (de genul... nu mai manca aia ca nu e bun). Oamenii trebuie lasati liberi. Un om care nu e liber e asemenea unui papagal intr-o colivie pe care familia/prietenii il tin doar sa-l admire cat de frumos e el, asa...colorat si ascultator. Oamenii trebuie sa-si urmeze visele, sa afle singuri de ce nu e bine sa faci aia si aialalta. Stiu ca vorbesc SF-uri, dar ar fi bine ca macar cei care cititi aceste randuri, nu sa nu mai dati sfaturi, dar macar sa fiti constienti cand o faceti. "Nu mai spala sambata mai vecine ca e pacat!" iar acolo un beculet se aprinde si zice... hmm, oare? Oare e pacat? Dar cine sunt eu sa incerc sa-l schimb pe el? "Dar ii vreau binele doar!". OARE?

Ca sa-mi termin sfatul zilei:

Orice se intampla in viata este spre binele nostru... asa ca inceteaza sa-ti mai faci griji pentru viitor si uita trecutul!

Dupa evenimentele de la 11 septembrie, o firma a invitat membrii ramasi ai altor firme care fusesera afectate de atentate sa imparta spatiul de birouri ramas disponibil.

La una din intalnirile de dimineata, seful serviciului de securitate a spus povestile acelor oameni ramasi in viata... si motivele lor au fost toate lucruri "MICI":


Asa cum probabil ati mai auzit, directorul firmei a supravietuit in ziua aceea fiindca fiul lui incepuse gradinita.

Un altul a ramas in viata fiindca iesise sa cumpere gogosi.

O femeie a intarziat la serviciu fiindca nu sunase ceasul desteptator.

Un altul a pierdut autobuzul.

Un altul si-a murdarit hainele cu mancare la micul dejun si a trebuit sa se schimbe.

Altuia nu i-a pornit masina. Unul s-a intors sa raspunda la telefon.

Copilul altuia nu a fost gata la timp pentru a fi dus la scoala.

Altul nu a gasit un taxi.

Exemplul care i-a uimit pe toti a fost al unui om care se incaltase cu o pereche de pantofi noi in dimineata aceea.

Pe drum spre serviciu l-au ros pantofii si s-a oprit la farmacie sa cumpere leucoplast.

De aceea este in viata astazi.

Acum, cand ma intepenesc in trafic, pierd un lift, ma intorc din drum sa raspund la telefon.... adica toate acele lucruri marunte care ma enerveaza, ma gandesc ca probabil acela este locul in care Dumnezeu vrea ca eu sa ma aflu in acel moment...

Data viitoare cand dimineata ta pare ca incepe prost, cand copiii se imbraca prea incet, nu gasesti cheile masinii, prinzi toate semafoarele pe rosu, nu te simti suparat sau frustrat.

Dumnezeu este la datorie, datoria de a veghea asupra ta.

3 comentarii:

  1. Sa nu suferi ca n-ai devenit fotbalist.Dumnezeu a fost si atunci la datorie probabil.:))

    RăspundețiȘtergere
  2. :))) nu sufar, stai lin. Ma refer la cei ce pot schimba ceva, nu la trecut ca ala e batutu in cuie :) In rest, imi traiesc viata cum imi place ;)

    RăspundețiȘtergere